Plumkage

274

Plumkage

Antal 12 personer

Udstyr

  • 1 springform ..med eller uden hul.

Ingredienser

  • 200 g. smør eller bagemargarine stuetempereret
  • 200 g. sukker
  • 200 g. mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 4 æg
  • 25 g. mandler smuttede og hakkede
  • 25 g. sukat
  • 25 g. rosiner
  • 25 g. kandiserede kirsebær
  • 50 g. mørk chokolade, 70 % skåret i mindre stykker
  • ½ dl. mørk rom eller cognac

Sådan gør du

  • Lad sukat, rosiner og kirsebær trække i alkoholen i mindst 20 min.
  • Rør smør og sukker sammen, rør derefter æggene i, et ad gangen.
    Tilsæt mandler, sukat, rosiner, kirsebær samt alkoholen.
  • Bland bagepulveret i melet og rør det i dejen. Rør til dejen er ensartet.
    Smør en springform godt og hæld dejen deri.
  • Bag ved 165° i varmluftovn eller 185° i almindelig ovn ca. 50 min., eller til dejen er fast i midten. Tiden i ovnen afhænger af størrelsen på springformen.
  • Vent 20. min. med at løsne kagen fra formen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close