Marcipankage

165

Marcipankage

Antal 35 personer

Ingredienser

  • 500 g. marcipan
  • 250 g. smør stuetempereret
  • 500 g. sukker
  • 150 g. mel
  • 11 æg

Pynt

  • chokoladeglasur

Sådan gør du

  • Smuldr marcipanen i smørret og sukkeret.
    Rør de 11 æg i, et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Si melet i, og rør dejen til den er ensartet.
  • Smør en stor bradepande (den der kom med ovnen), eller beklæd den med bagepapir, og hæld dejen deri.
  • Bag i mellemste eller nederste rille i ca.35-40 min. ved 180° i varmluftovn eller 200° i almindelig ovn.
    Hvis kagen bliver for mørk i ovnen, så dæk den med staniol.
  • Før kagen tages ud, så tjek med en træpind i midten af kagen, der må ikke hænge dej ved.
    Lad kagen afkøle helt, inden du kommerchokolade glasur på.
  • Kagen kan fint fryses, dog uden glasur.
  • Kagen er også god som dessertkage. Undlad glasuren, portion anret, drys med flormelis og servér med enten flødeskum og vaniljeis, eller creme fraiche samt sæsonens friske bær.
  • Servér den også nytårsaften, med hvid glasur og sølvkrymmel.

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close