Kaffebrød

186

Kaffebrød

Antal 80 stk.

Ingredienser

  • 375 g. smør stuetempereret
  • 250 g. sukker
  • 3 æg
  • 100 g. mandler grofthakket
  • 2 tsk. hjortetaksalt
  • 2 tsk. kanel stødt
  • 2 tsk. kardemomme stødt
  • 9 dl. mel muligvis mere

Pynt

  • 1 æg pisket
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. kanel stødt

Sådan gør du

  • Rør smør, sukker og æg sammen. Bland 8 dl. mel med hjortetaksalt, kardemomme og kanel. Rør det i dejen og tilsæt evt. mere mel. Rør de hakkede mandler i.
    Dejen skal være, så den er til at rulle ud til fem stænger.
  • Tryk stængerne let flade med håndroden.
    Pensl med sammenpisket æg. Bland sukker og stødt kanel, og drys med kanelsukkeret.
  • Bag ved 200° i varmluftovn eller 225° i almindelig ovn i 12-15 min., eller til stængerne er lysebrune. Tag dem ud af ovnen, og skær dem i ca. 1 cm. stykker. Sæt kagerne tilbage på bagepladen med lidt afstand.
    ’Tør’ dem i ovnen i ca. 8-10 min. ved samme varme.
    De afkøles helt på en rist, inden de puttes ikagedåse med tætsluttet låg. 

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close