Hot Cross Buns (Engelske krydderboller)

202

Hot Cross Buns (Engelske krydderboller)

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 50 g. gær
  • 3 dl. mælk
  • 525 g. mel
  • 100 g. smør stuetemperatur
  • 90 g. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt muskatnød uden top
  • 1 tsk. stødt allehånde uden top
  • 1 tsk. stødt kanel uden top
  • 1 æg
  • reven skal af 1 appelsin
  • 125 g. rosiner

Dejkors

  • dl. vand
  • 60 g. mel
  • 1 spsk. sukker

Glasur

  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Lun mælken til den har finger temperatur (37°), og rør gæren ud i den.
    Bland alle de tørre ingredienser, og rør det i mælken. Tilsæt smør, æg, appelsinskal og rosiner.
    Ælt dejen godt sammen nogle minutter. Dejen skal være silkeblød.
  • Stil dejen til hævning, tildækket, i 1 time.
  • Slå dejen ned, og form 12 boller. Sæt bollerne på en bradepande beklædt med bagepapir. (Ca. 15×20 cm.)
    Skær et kryds (kors) i toppen af hver bolle. Lad dem efterhæve i 15 min.
  • Bland ingredienserne til dejkorset godt sammen. Hæld dejen i en lille frysepose, og klip et lille hul i det ene hjørne. Fordel dejen i korset på bollerne.
    Bag i en 190° almindelig ovn, i ca. 23 min., eller til de er lysebrune.
  • Lav glasuren: Opløs sukkeret i kogende vand. Pensl bollerne mens de stadig er varme.
    Skil bollerne ad, og lad dem afkøle på en rist.
  • Skær bollerne over på midten, og rist dem på begge sider på brødristeren, eller i ovnen på 200° i ca. 8 min. Spis med smør på.
     

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close