Honningkage

144

Honningkage

Antal 10 personer

Udstyr

  • 1 bageform 20 x 30 cm

Ingredienser

  • 100 g. fast honning
  • 500 g. sukker
  • 4 æg
  • 1 ½ dl. vand
  • 3 tsk. natron
  • 2 tsk. nelliker stødt
  • 2 tsk. ingefær stødt
  • 2 tsk. kanel stødt
  • 750 g. mel

Smørcreme

  • 175 g. smør stuetemperatur
  • 5 spsk. flormelis
  • 1 æggeblomme pasteuriseret

Sådan gør du

  • Smelt honning og sukker sammen. Lad massen afkøle.
  • Pisk æggene i massen, et ad gangen.
    Bland melet med krydderier og natron. Rør melblandingen i sammen med vandet, men tilsæt melet lidt efter lidt.
    Hæld dejen i en form på ca. 20 x 30 cm., beklædt med bagepapir.
  • Bag ved 185° i varmluftovn eller 200° i almindelig ovn i 45-50 min., eller til gennembagt.
  • Rør smørcremen: Bland smør, flormelis og æggeblomme, og rør det godt sammen, til det er blankt.
  • Når kagen er afkølet, så skær kanterne af, da de kan være hårde.
    Skær kagen igennem til to ’bunde’.
    Smør smørcremen på den ene ’inderste’ del, og læg siderne sammen igen.
     
  • Fif
    Tilsæt smørcremen reven skal af en lille økologisk citron.
    Overtræk kagen med smeltet mørk chokolade.

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close