Brunsviger

155

Brunsviger

Antal 10 personer

Udstyr

  • 1 Bradepande 22 x 33 cm.

Ingredienser

  • 300 g. mel
  • 30 g. sukker
  • 50 g. smør
  • 50 g. gær
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme stødt
  • 2 dl. mælk

Remonce

  • 125 g. smør stuetemperatur
  • 125 g. mørk farin (puddersukker)
  • 2 spsk. sirup mørk
  • 1 tsk. kanel stødt (kan undlades)

Sådan gør du

  • Smelt forsigtigt smørret, tilsæt mælken, og varm blandingen til den er fingerlunt.
    Rørgæren ud i mælkeblandingen.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og til sidst melet, lidt efter lidt, mens der røres. Det hele æltes godt.
    Sæt dejen til hævning i 20 min.
  • Rul dejen ud, så den passer i en bradepande på ca. 30 x 22 cm.
    Læg bagepapir i bunden af bradepanden, og læg den udrullede dej deri.
  • Prik fordybninger her og der i dejen med en finger, som remoncen kan løbe ned i hullerne.
    Rør remoncen sammen, og smør den forsigtigt ud på dejen.
    Stil dejen til hævning i yderligere 20 min.
  • Sæt dejen i en forvarmet ovn på 200° varmluft i ca. 20 min., til den er gennembagt.
     

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close