Brun Lagkage

402

Brun lagkage

Antal 10 personer

Udstyr

  • 1 springform 20 cm.

Ingredienser

  • 375 g. sukker
  • 137 g. smør
  • 3 æg
  • 37 g. kakaopulver
  • ½ tsk. natron
  • 285 g. mel
  • 1 ¼ dl. kærnemælk

Smørcreme

  • 300 g. smør blødt
  • 125 g. flormelis

Pynt

  • 130 g. flormelis
  • 1 ½ spsk. kakaopulver
  • 3 spsk varmt vand ca. mål
  • ¼ dl. piskefløde
  • 20 mandler smuttede

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æggene, et ad gangen.
  • Bland mel, kakao og natron sammen. Rør melblandingen i ægge/smør blandingen sammen med kærnemælk, og rør til det har fordelt sig godt.
  • Hælddejen i en smurt springform på 20 cm.
    Bag ved 180° i varmluftovn eller 200° i almindelig ovn i ca. 40 min., eller til kagen er gennembagt.
  • Lad kagen hvile i formen til den er helt afkølet.
    Når kagen er helt afkølet, flækkes den i tre dele (bunde).
  • Rør smørcremen: Rør det bløde smør sammen med flormelis.
    Du kan evt. tilsætte lidt reven appelsinskal eller vaniljesukker til smørcremen.
    Smør halvdelen af cremen på den ene bund. Læg den midterste bund ovenpå, og smør den resterende creme på. Læg den sidste bund på.
  • Rør kakaoglasuren, og fordel den på kagens øverste del.
    Pynt med mandler.
  • Når glasuren er tør, så pisk flødeskummet. Put flødeskummet i en sprøjtepose, og pynt siderne.
    Lad kagen stå på køl inden den serveres.
     

Noter

Gammel familieopskrift, som er gået i arv, og bages til fødselsdage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close