Boller fra Fanø

252

Boller fra Fanø

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 125 g. smør
  • 2 spsk. sukker
  • 6 æg
  • 625 g. mel
  • 125 g. rosiner
  • 75 g. sukat
  • 20 g. gær
  • ½ dl. vand lunkent
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Smuldr smørret i melet.
  • Smuldr gæren i det lunkne vand, rør til det er opløst, og tilsæt det i melet.
  • Tilsæt sukker, og de 6 æg, et ad gangen, mens du rør i dejen med en grydeske.
  • Tilsæt rosiner og sukat, og ælt dejen til den er smidig og glat.
  • Del dejen i 16 stykker, og form dem til boller, som placeres på en bageplade med bagepapir.
  • Stil til hævning i 2 timer, tildækket og i et lunt rum.
  • Pensl bollerne med let pisket æg, eller lad dem være som de er.
  • Bagetid: 15-18 min. ved 180° i varmluftovn eller 200° i almindelig ovn.
  •  Læg bollerne i en tætlukket pose, når de er afkølet.

Noter

 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close