Bedstefarskage med skæg

245

Bedstefarskage med skæg

Antal 15 personer

Udstyr

  • 1 Form på ca. 30 x 22 cm.

Ingredienser

  • 250 g. smør blødt
  • 2 dl. rørsukker
  • 4 æg
  • 2 dl. mælk
  • 6 dl. mel
  • 2 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 dl. sukker

Sådan gør du

  • Del æggene, med blommer og hvider for sig.
    Rør smørret med rørsukkeret til det er hvidt. Tilsæt æggeblommerne, én ad gangen.
    Rør mælken i, og tilsæt til sidst mel og bagepulver.
    Hæld dejen i en smurt, eller bagepapirbelagt form på ca. 30x 22 cm.
    Bag i midterste rille ved 180° varmluft  eller ved 200° i almindelig ovn i 25min.
    Mens den bager, så pisk de 4 æggehvider stive, og pisk derefter de 2 dl. sukker i.
    Hæld marengsmassen over kagen, og bag den videre i ca. 15 min., til marengsen er lysebrun og sprød på toppen.
     
    Fif
    Tilsæt evt. dejen 2 tsk. vaniljesukker.

Noter

Denne opsk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close