Appelsinkage
En formkage med appelsiner
Ingredienser
- 250 g. Sukker
- 4 Æg
- 250 g. Smør Stuetemperatur
- 3 Appelsiner Skal og saft
- 250 g. Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 50 g. Cocktailbær eller rosiner
Sådan gør du
- Delæggene i blommer og hvider. Sæt hviderne til side i en røreskål. Riv appelsinskallerne fint. Pisk æggeblommerne med sukkeret, så det er lyst og luftigt. Tilsæt smørret, de revne appelsinskaller, og rør dejen godt. Bland bagepulveret i melet, og tilsæt det dejen, og rør til dejen er ensartet og luftig. Piskæggehviderne stive, og vend dem og de hakkede bær i dejen. Dejen skal for blive luftig, men ensartet. Hæld dejen i en smurt springform, og bag ved 170° varmluft eller 190° i konventionel ovn i ca. 40 min., eller til den er gennembagt. Pressaften fra appelsinerne, og stil 1 spsk. af saften til side, hvis du vil haveglasur på kagen. Hæld saften, med frugtkødet, på en lille kande. Hæld langsomt appelsinjuicen over hele kagen, når den har kølet på en rist i ca. 15 min.