Appelsinkage

57

Appelsinkage

En formkage med appelsiner
Antal 7

Ingredienser

  • 250 g. Sukker
  • 4 Æg
  • 250 g. Smør Stuetemperatur
  • 3 Appelsiner Skal og saft
  • 250 g. Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 50 g. Cocktailbær eller rosiner

Sådan gør du

  • Delæggene i blommer og hvider. Sæt hviderne til side i en røreskål.
    Riv appelsinskallerne fint.
    Pisk æggeblommerne med sukkeret, så det er lyst og luftigt. Tilsæt smørret, de revne appelsinskaller, og rør dejen godt. Bland bagepulveret i melet, og tilsæt det dejen, og rør til dejen er ensartet og luftig.
    Piskæggehviderne stive, og vend dem og de hakkede bær i dejen. Dejen skal for blive luftig, men ensartet.
    Hæld dejen i en smurt springform, og bag ved 170° varmluft eller 190° i konventionel ovn i ca. 40 min., eller til den er gennembagt.
    Pressaften fra appelsinerne, og stil 1 spsk. af saften til side, hvis du vil haveglasur på kagen. Hæld saften, med frugtkødet, på en lille kande. Hæld langsomt appelsinjuicen over hele kagen, når den har kølet på en rist i ca. 15 min.

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close