Aniskringler

183

Aniskringler

En norsk opskrift..
Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 500 g. mel
  • 80 g. sukker
  • 100 g. smør
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt anis (stor teske)
  • 3 dl. mælk
  • 40 g. gær
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • INDEN DU STARTER:
    Forveksle ikke anis med stjerneanis, som tilhører en planteart. Har du anisfrø, skal de stødes meget fint, så kommersmagen bedre frem.
  • Smuldr smørret i melet. Til krydderier og sukker.
  • Lun mælken til fingerlun, og rør gæren ud deri.
  • Rør mælken i melet. Der skal evt. tilsættes mere mel, dejen skal være smidig som en bolledej.
  • Ælt dejen godt sammen i 8-10 min.
    Stil den til hævning i 45 minutter et lunt sted, dækket af et fugtigt klæde.
  • Slå dejen ned, og fold den et par gange. Del dejen i 20-24stykker. 
    Rul hvert stykke ud til en ca. 14 cm. pølse. Hiv lidt i enderne, så de bliver tyndere. Sno enderne sammen, og fold dem ind i cirklen, og form til en kringle.
  • Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Efterhæv ca. 30min.
  • Bag i en 220°almindelig ovn, i ca. 15 min., eller til lysebrune og gennembagt (der skal være en hul lyd når man banker på dem).
    Nordmændene spiser kringlerne med myseost. Men de sager også godt uden noget, eller med smør og marmelade.

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close