Amerikansk lagkage
En let og frisk sommer lagkage
Udstyr
- 2 springforme 22-24 cm Ø
Ingredienser
- 100 g. smør
- 150 g. sukker
- 6 æggeblommer (gem hviderne)
- 225 g. mel
- 4 tsk. bagepulver
Marengs
- 6 æggehvider
- 1 tsk. lagereddike
- 300 g. sukker
Creme
- 1/4 l. piskefløde
- 150 g. marmelade fx hindbærmarmelade
Sådan gør du
- Rør smørret og sukker godt sammen. Tilsæt æggeblommerne, en adgangen. Bland mel og bagepulver, og rør det sammen med smørblandingen, tilsæt mælken. Smør 2 springforme på 24 cm. Ø godt, og fordel dejen i de to forme.Forbag bundene i en 250°almindelig ovn i 5 min. Imens piskes hviderne stive. Vend sukker og eddike forsigtigt i de piskede hvider.Marengsmassen smøres på de to bunde, og de bages videre på 150°, almindelig ovn, i 40-45 min. Lad, lagkagebundene køle af. Sæt den ene på et lagkagefad.Pisk flødeskum, tilsæt marmeladen, og pisk flødeskum og marmelade sammen ganske kort.Fordel flødeskummet på lagkagebunden og læg den bund oven på, med marengsen op ad. Stil lagkagen i køleskabet, til den skal serveres.