Amerikansk lagkage

194

Amerikansk lagkage

En let og frisk sommer lagkage
Antal 8 personer

Udstyr

  • 2 springforme 22-24 cm Ø

Ingredienser

  • 100 g. smør
  • 150 g. sukker
  • 6 æggeblommer (gem hviderne)
  • 225 g. mel
  • 4 tsk. bagepulver

Marengs

  • 6 æggehvider
  • 1 tsk. lagereddike
  • 300 g. sukker

Creme

  • 1/4 l. piskefløde
  • 150 g. marmelade fx hindbærmarmelade

Sådan gør du

  • Rør smørret og sukker godt sammen. Tilsæt æggeblommerne, en adgangen. Bland mel og bagepulver, og rør det sammen med smørblandingen, tilsæt mælken.
    Smør 2 springforme på 24 cm. Ø godt, og fordel dejen i de to forme.
    Forbag bundene i en 250°almindelig ovn i 5 min.
    Imens piskes hviderne stive. Vend sukker og eddike forsigtigt i de piskede hvider.
    Marengsmassen smøres på de to bunde, og de bages videre på 150°, almindelig ovn, i 40-45 min.
    Lad, lagkagebundene køle af. Sæt den ene på et lagkagefad.
    Pisk flødeskum, tilsæt marmeladen, og pisk flødeskum og marmelade sammen ganske kort.
    Fordel flødeskummet på lagkagebunden og læg den bund oven på, med marengsen op ad.
    Stil lagkagen i køleskabet, til den skal serveres.

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close